Wiele osób ulega złudnemu wrażeniu, że odporność to cecha organizmu zapisana w genach i nic nie można zrobić, by obniżyć swoją wrażliwość na bakterie wirusy. Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, od początku swojej działalności w internecie udowadnia, że dzięki odpowiednio dobranej diecie można zrobić bardzo wiele w kontekście poprawy swojego stanu zdrowia. Blogerka dzieli się ze swoimi czytelnikami przepisami na potrawy, które mogą łagodzić dolegliwości przy różnego rodzaju schorzeniach i alergiach. W swojej najnowszej publikacji stworzonej przy współpracy z Wydawnictwem Edipresse zatytułowanej “Smakoterapia na wynos. Odporność przez cały rok”zdradza, w jaki sposób dzięki właściwie skonstruowanej diecie zwiększyć swoją ogólną odporność organizmu, polepszyć swoje samopoczucie oraz sprawność, a także mieć więcej energii do działania
“Smakoterapia na wynos. Odporność przez cały rok” zawiera mnóstwo propozycji na danie inspirowane dietą wegetariańską. Pozycja ta jest adresowana przede wszystkim do osób, które chcą przygotowywać sobie jedzenie do pudełka, by zabrać je ze sobą do pracy czy szkoły. Rozwiązanie to pozwala na łatwiejsze utrzymanie założeń żywieniowych, ponieważ mając zawsze przy sobie zdrową przekąskę, nie odczuwa się potrzeby odwiedzenia baru z fast foodem